Rena stadskampen om nästa ESC

Även Fredericia ger sig nu in i kampen om att få arrangera ESC 2014. Den lilla kommunen med 50 000 invånare i sydöstra Jylland erbjuder mässan MesseC som har plats för 8 000.

"Fredericia är den stad i Danmark som kan erbjuda näst flest hotellrum. Infastrukturen och stadens centrala läge är klart den bästa i landet", säger borgmästaren Kenny Bruun Olsen, till dr.dk. Som ESCsweden/sverige tidigare har berättat är de andra intressenterna Köpenhamn, Herning och Ålborg. Det står alltså mellan huvudstadsområdet och Jylland!

Horsens också
Som om det inte vore tillräckligt med de redan nämnda städerna har även Horsens föreslagit ett gammal fängelse och dess fängelsegård där 10 000 kan vistas. Ett utomhus-ESC nästa år alltså?
"Vågar man bara tänka utanför boxen och göra något helt nytt skulle detta kunna fungera", säger verksamhetsledare Frank Panduro, till TV2 Östjylland. Horsens, dock inte fängelseområdet utan arenan Forum, agerade värdstad för den nationella uttagningen Dansk Melodi Grand Prix och dess final åren 2005, 2007 samt 2008. 

Kommentarer