Hade han funkat bättre?

   
ESCsweden/sverige har under våren fått flera mail från folk som säger att Begging med Anton Ewald hade det gått bättre för i ESC än You med Robin Stjernberg.

Detta grundar de på låten i sig men även själva framträdandet där Anton anses vara mer photogenique än Robin. Vi kan bara säga att allt detta visst vore möjligt men varför röstade inte folket på Anton då i den utsträckning som hade behövts för vinst? Bidraget hamnade på 4:e plats i årets final i Melodifestivalen. För övrigt hade bättre än Robin betytt bättre placering än den 14:e plats det blev i Eurovision 2013. Det ska dock sägas att Begging blev en relativt stor hit efter MF, men varken den eller You gick direkt till finalen i Friends Arena - bägge fick nämligen ta vägen om Andra Chansen.

Vem borde ha vunnit och inte, så där kan man hålla på i all oändlighet. När vi ändå är inne på ämnet kan vi lika gärna plocka fram en catchig förhandsfavorit som slogs ut direkt i sin deltävling i årets Melodifestival. Kompetent framfört av rätt så kända artister, men vad hjälpte det! Hur hade det gått för dem i ESC i Malmö?

Kommentarer

  1. Jag tror inte det hade gått bättre för Anton, visst han hade en bra låt och framträdandet var skitbra, men Anton skulle nog bara blivit en ny "Ryssland 2011" (Alex Sparrow) eller liknande, alltså en snygg artist med ett grymt nummer och en bra låt, men som det inte går så bra för i Eurovision.

    SvaraRadera
  2. Håller med Anonym, det funkar inte med en mimare. Jag tror vårt starkaste kort skulle ha varit, om det inte hade varit pga saboterad röst och framtädande i finalen, Ralf Gyllenhammar. Av det vi hade att bjuda på i våran uttagning var det bara den som verkligen fick folk att haja till och tycka "Vad FAN var det?! Vilken kille!"

    SvaraRadera

Skicka en kommentar