Frän kritik mot årets MF

Aftonbladets krönikör Markus Larsson går till häftigt angrepp mot den pågående Melodifestivalen. "Det har uppenbart blivit sämre", säger han till svt.se/kulturnyheterna.

"Största problemet är helheten. Kvaliteten på manus, skämt och mellanakter är bedrövligt dålig. Programmet har gått i stå, SVT tycks inte veta hur man ska ta det vidare", säger Markus Larsson.

Och fortsätter; "Så länge man har 3 miljoner tittare kan man ställa ett joddlande juice-paket på scen och ändå vara nöjda. Men glöm inte att deltävlingen i Göteborg i lördags hade det lägsta antalet röstande sedan deltävlingen i Sundsvall för 14 år sedan, 258 000. Det är lika många röster som enskilt gick till Danny Saucedo här om året. Detta visar att SVT har fått svårt att engagera tittarna. Publiken hittar inget bidrag de kan bry sig om".


MF har dock alltjämt en stark ställning och är vecka efter vecka det mest sedda programmet av landets alla tv-program. Enligt Aftonbladets Markus Larsson beror det på att festivalen blivit en institution  och att det finns en stark tradition att se på det.


"Det blir spännande att se vart SVT tar programmet de kommande veckorna. De är i en utförsbacke för närvarande. Om ett år är dåligt så brukar det synas först i tv-tittandet året därpå. Klart är att Melodifestivalen har stelnat i formen, det är samma upplägg och samma låtskrivare varje år", menar Markus Larsson.

Kommentarer