Nya regler i Lilla MF

Den som fyller minst 12 år och som inte är äldre än 15 år den 15 november 2014 välkomnas att skicka in bidrag till årets Lilla Melodifestivalen senast 14 mars.

En annan nyhet är att det går att ansöka med vilken låt man vill, "allt ifrån Michael Jackson till Linda Pira" som det uttrycks på sr.se. Där finner du även mer om regelverket. Antagligen är det ett sätt att plocka fram de främsta oavsett låt och på det sättet bättra på Sveriges chanser till en framskjutande placering i tävlingen. Vi har ju vant oss vid att hamna i den nedre halvan av startfältet på senare tid.

De två senaste finalerna av Lilla MF har sänts live i radions P4 från Gröna Lund i Stockholm på nationaldagen - den 6 juni. SVTB (Barnkanalen) och SVTplay.se har eftersänt på hösten. De uppgifter ESCsweden/sverige nåtts av är att årets final i radio är planerad till 8 juni och kommer att innehålla 8 tävlande. Men detta är ännu inte helt bekräftat.

Den som vinner Lilla Melodifestivalen får representera Sverige i Junior Eurovision Song Contest som i år hålls på Malta den 15 november. Vid fjolårets upplaga i Ukrainas huvudstad Kiev hamnade Sverige på 9:e plats av 12 deltagare genom Det är dit vi ska med 13-årige Elias Elffors Elfström. Du finner mer om detta på vår specialsida Junior ESC.

Kommentarer

  1. Om man fyller 12 år 2014 och lilla melodifrstvalen redan har börjat får man då vara med ?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar