Ska Ace få revansch?

Det var länge sedan någon var så nära att vinna Melodifestivalen som Ace Wilder (bilden). Blir 2016 äntligen hennes år tro?

Två futtiga poäng skilde från förstaplatsen i MF 2014. Sanna Nielsen fick med knapp marginal åka till ESC i Köpenhamn och var en värdig vinnare, den stora hiten stod dock Ace Wilder för.

Busy doin' nothin' blev en jätteframgång och ett genombrott för den dåvarande 31-åringen. Två år har gått och Ace Wilder är tillbaka i Melodifestivalen, låten heter Don't worry och har samma kompositörer som tog hem MF- och ESC-segern åt Måns Zelmerlöw senast, det vill säga Joy & Linnea Deb samt Anton Hård af Segerstad. Nästa år framträder Ace i deltävling 1 i Göteborg den 6 februari.

Vid sin medverkan 2014 slutade Ace Wilder på 210 poäng, endast två färre än Sanna Nielsens 212. Undo som segrarlåten hette fick också den ett bra mottagande och kom på 3:e plats i Eurovision. På frågan om hur hon vill beskriva sitt nya bidrag och om den är lika stark och uptempo som 2014 säger Ace Wilder i en intervju för svt.se:

"Yes, utan tvekan. Den är - utan att låta för gammal - svängig. Det är en danslåt."

Kommentarer