Ett sätt att fira 15 år på

Mängden programledare 2016 ska ses som ett sätt att uppmärksamma Melodifestivalens 15-årsjubileum, upplyser SVT.

Självklart är den svenska uttagningen betydligt äldre än så, vad det handlar om här är det moderna formatet med deltävlingar som infördes 2002.

Vän av ordning reagerar då och säger att 15-årsfirandet egentligen inte borde infalla förrän 2017. Men så räknar varken EBU eller SVT. De ser till antal program som levererats och MF i sin nuvarande upplaga sänds för just precis 15:e gången 2016. Samma sak med ESC, det faktiska 60-årsjubiléet i år räknat kommer samtidigt som Eurovision i Stockholm, men i Wien sändes den 60:e upplagan fast det egentligen då bara hade gått 59 år sedan ESC:s premiär.

Stjärnparaden av programledare i kommande Melodifestival ska ses som ett sätt att fira att tävlingen för 15:e gången ger sig ut på turné. Vad som kommer hända 2017 när det egentliga jubiléet, i år räknat, är ett faktum vågar man väl knappast spekulera kring?!

fotnot: på svt:s bild ovan syns Petra Mede, William Spetz, Gina Dirawi (huvudprogramledare), Sarah Dawn Finer, Charlotte Perrelli Jensen samt Henrik Schyffert. Saknas gör Peter Jöback och Ola Salo.

Kommentarer