JESC: Deltagarlista i september

Intresset är större än på länge. Därför dröjer det till september innan alla länders tv-bolag bekräftat sitt deltagande i Junior ESC, meddelar nu EBU.

"Det är augusti och sommar, en period då de flesta européer tar en efterlängtad semester. Därför har flera tv-bolag bett oss att vänta med deadlinen. Beslutsfattarna finns helt enkelt inte på plats förrän nästa månad, först därefter kan en definitiv lista över antal deltagare offentliggöras", skriver Junioreurovision.tv på sin sida på Facebook.

Som ESCsweden/sverige tidigare har berättat är i nuläget 14 länder klara för Junior ESC 2014 på Malta om tre månader. Men det kan bli fler, 14 bidrag är redan det största antalet sedan 2010.

Halvklart från Georgien
Med halvklart menar vi att artisten utsetts men inte låten. Dea, Sofi & Lizi heter i varje fall tjejtrion som ska tävla för Georgien. Låten presenteras lite senare och antagligen även ett gemensamt namn för trion. Georgien har minst sagt varit framgångsrikt i juniortävlingen med två segrar på Cypern 2008 och 2011 i Armenien. Det finns även en andra plats från 2012.

Kommentarer