"Hurra" sa Wiener Stadthalle

"Hurra" twittrade @StadthalleWien och la ut den här bilden på Instagram. Kanske det blir så Wiener Stadthalle kommer att se ut när det väl är dags i maj nästa år.

Glädjen i Wien är förstås stor över att ha fått äran att arrangera, och särskilt förstås hos de som ansvarar för arenan stadthalle.com

ESC blir det främsta evenemanget 2015, i övrigt är arenan hårt bokat året runt. I september blir det konsert med Tony Bennett och därefter kommer såväl Kylie Minogue som Lady Gaga.


15:e distriktet
Arenan är belägen i de östra delarna av Wien, ganska centralt i det 15:e distriktet. Wiener Stadthalle uppfördes, som vi tidigare berättat, redan på 50-talet. Den går att dela in i sex olika avdelningar eller hallar, och har totalt sett plats för 16 000 i publiken. Det har ännu inte kommit besked om när biljetterna till Eurovision släpps och vilken sajt som det kommer gå att boka på. Vad EBU sagt hittills är att biljetterna väntas gå till försäljning i slutet av 2014 eller början på 2015.

Satsar 110 miljoner
På torsdagen höll Christian Oxonitsch från Wiens stadsfullmäktige en presskonferens. Han sa att staden satsar 12 miljoner € motsvarande cirka 110 miljoner svenska kronor på Eurovision. Staden har bokat arenan mellan 6 april och sista maj och står för hyreskostnaderna. Övriga kostnader gäller bland annat välkomstceremonin i rådhuset, Wiener Rathaus, samt Eurovision Village. När det gäller den officiella invigningen där alla deltagare välkomnas med röda mattan utrullad, så äger den rum söndag 17 maj.

Handbolls-EM
Flera världskända artister har genom årens lopp uppträtt i arenan, allt från Bob Dylan via Alice Cooper till Whitney Houston. Sportsliga evenemang saknas inte heller, finalen i handbolls-EM 2010 avgjordes där och 1970 hölls inomhus-EM i friidrott i Wiener Stadthalle.

Kommentarer