Sanna & Robin leder MF

Sanna Nielsen och Robin Paulsson. Där har ni programledarparet för Melodifestivalen 2015.

"Vi hoppas kunna bjuda på oss själva men samtidigt vara seriösa", sa de på den presskonferens där programledarna avslöjades på måndagen. Ingen av dem behöver någon närmare presentation, Sanna Nielsen är ju regerande MF-mästare med 7 Melodifestivaler och 1 Eurovision i bagaget. Robin Paulsson är komikern som haft egen talk show i SVT i flera år.

Frågar ni oss får programledarnas vara eller inte en oproportionerlig stor uppmärksamhet i medierna, de finns ju till för själva musiktävlingen och inte tvärtom. Men här får kanske SVT skylla sig själv, inför måndagens avslöjande skriver de nämligen så här på sin sajt;

"...vilka städer som Melodifestivalen 2015 kommer till har tidigare presenterats, nu kommer ett ännu större avslöjande när vi får veta vilka programledarna blir."

Här håller ESCsverige inte alls med, största nyheten är och förblir vilka låtar och artister som tagits ut, därefter i fallande skala datum, städer, regeländringar och sist vilka som ska leda oss igenom härligheten - programledarna!

Följ måndagens presentation direkt på svtplay.se från klockan 11:00 och framåt.

De fem senaste årens programledare
2014 Anders Jansson & Nour El Refai
2013 Gina Dirawi & Danny Saucedo
2012 Sarah Dawn Finer, Gina Dirawi & Helena Bergström
2011 Rickard Olsson & Marie Serneholt
2010 Måns Zelmerlöw, Christine Meltzer & Dolph Lundgren
2009 Petra Mede

Om du vill fräscha upp ditt minne kring årets Melodifestival med resultat och fakta ska du passa på att besöka vår specialsida. Vi skiftar snart den sidan och fokuserar på 2015 års händelser.

Kommentarer

 1. Jag håller med om att det är låtarna och artisterna som är det viktiga när det gäller Melodifestivalen och att programlederiet inte är huvudattraktionen, men sedan går våra åsikter isär. Programledarna kan inte (enlig mig) rädda en dålig samling låtar, men de kan däremot sätta en rejäl bismak på hela feststämningen och därmed sänka en hel MF-säsong om de visar sig vara ett felval, vilket föregående år tydligt visade. Håller tummarna för ett bra denna gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle hellre se, och för att chocka lite, ett presentationsupplägg som liknar det i ESC. Programledarna endast välkomnar och avslutar. Däremellan sköts presentationen via sp kallade vykort. Programledarna behöver inte som idag påannonsera och avannonsera varenda bidrag i all oändlighet. Kan vara värt att pröva i alla fall!

   Radera
  2. låter inte dumt alls....programledarna kan få vara pausunderhållning också. sEdan är dom självklart viktiga att ha när röstningen presenteras men det var väl ingen som trodde nåt annat heller :D

   /
   frederik

   Radera
  3. Mmm... jag är helt med på den linjen. Melodifestivalen ska inte vara någon slags personlig talkshow för programledarna utan för min del så räcker det att de gör det det allra nödvändigaste och låter bli att bli ett irritationsmoment - precis som ni skriver.

   Radera
 2. Jag personligen tycker också att låtarna självklart är viktigast men sedan är ju programledarna definitivt viktigast. Och det är mycket roligare att kolla på lite humorsketcher och shownummer än himla tråkiga vykort (som ESC också borde sluta med enligt mig) Förra årets programledare var pinsamt dåliga så det kan bara bli bättre oavsett!!

  SvaraRadera
 3. Programledarna får nog anses vara kittet i Mellon och är därför inte helt oviktiga. Vykort enligt ESC-modell föredrar varken jag eller mina närmaste.

  Får jag här passa på att utnämna Er - utan egentlig konkurrens - till bästa svenska websida avseende den historiska sektionen, en ren fröjd att se och ta del av. Här finns mycket att hämta för den intresserade, kortfattat och korrekt återgivet icke minst viktigt.

  Keep Up The Good Work!

  MVH
  Calle

  SvaraRadera

Skicka en kommentar