Det är Brendan Murray

Irland 20-årige Brendan Murray har internt valts att tävla för Irland i ESC 2017.

Avslöjandet skedde i tv-programmet "The Late Late Show" på fredagskvällen. Brendan har en bakgrund i det lokala pojkbandet Hometown.

Det är alltså inte en lika känd person som Nicky Byrne från mer internationellt erkända gruppen Westlife. Något som i sig inte behöver betyda något eftersom Nicky inte ens tog sig till ESC-finalen i Stockholm i våras.

Valet av Brendan Murray skedde internt och på uppdrag av tv-bolaget RTE var det popmanagern Louis Walsh som utsåg honom. Brendans låt är inte klar än och den som vill ge honom en har till den 16 januari på sig att skicka in sitt alster till RTE.

Irland får nog numera räknas till en före detta stormakt i ESC-sammanhang. I år har det gått 20 år sedan de senast vann. Den gröna ön har inte varit i en final sedan i Malmö 2013 och då kom irländarna faktiskt sist - i själva finalen alltså!

Med beskedet om Brendan har vi klart med den sjätte artisten till Kiev 2017. De övriga är från Holland, Belgien, Cypern, Makedonien och Azerbajdzjan. Interna val för allihop förstås, inga nationella finaler här inte. Det brukar vara så för de som är tidigt ute!

Kommentarer