Loreen gjorde det igen

Femte gången i rad Euphoria har återigen valts till ESC:s mest populära låt någonsin.

Det skedde genom "Eurovision Top 250" som ESCradio.com traditionsenligt sänder varje nyår. Något som ESCsverige tidigare har berättat om.

Allt sedan nyår 2012 har det svenska bidraget som vann ESC samma år toppat listan. Loreen ser ut att vara helt ohotad och ligger fortfarande etta 2016. Har det då skett några förändringar? Jodå!

Italiens Grande Amore från 2015 klättrar upp till andra plats medan den bästa nykomlingen kommer från Ryssland. You are the only one med Sergey Lazarev som var med i Stockholm går in som trea. Det är exakt samma placering som i Eurovision i Globen.

Vinnaren där då,  Jamala från Ukraina och hennes 1944? Jo, även hon kommer in som ny och lägger beslag på fjärdeplatsen.

Även bulgariska Poli Genova tar sig in på topp tio. 6:e plats blir det för If Love Was A Crime.

Jämfört med för ett år sedan ser vi att Måns Zelmerlöws Hero åker ner tre snäpp till 8:e plats. ABBA:s Waterloo försvinner från tio i topp och återfinns den här gången på 19:e plats. Ett ganska stort tapp eftersom bidraget var åtta senast.

Frans
Den i Sverige så omtyckta Sound of Silence med Dami Im, som kom tvåa 2016, hamnar ganska långt ner. Först på 15:e plats hittar vi Australiens bidrag.

If I Were Sorry med Frans gör inte speciellt bra ifrån sig heller, inte med tanke på den 5:e plats han fick i ESC. På "Eurovision Top 250" är han nummer 50.

Hela listan topp 250 → ESCradio.com

Kommentarer