Lucie Jones vann

Storbritannien Balladen I Will Never Give Up On You med Lucie Jones åker till Kiev.

En ballad på riktigt - ingen power "what so ever". Så kan man väl beskriva vinnaren av den brittiska nationella finalen "You Decide". Lite halvtråkigt är det när bara vinnaren utses och inga poäng fördelas överhuvudtaget.

Det är så BBC bestämt sig för att det ska vara, men någon spänning ger det ju inte. Det är inte som Melodifestival-finalen direkt. Men omröstning synlig för tittarna har BBC haft tidigare om åren men avskaffat på senare år. Ja, ibland har de ju inte ens haft en nationell uttagning utan utsett artistern internt.

Lucie Jones deltog i engelska upplagan av "X Factor" 2009. Hon är 26 år och kommer från Wales. Med den spröda I Will Never Give Up On You blir hon Storbritanniens 60:e bidrag i Eurovision Song Contest. Vi får se om detta verkligen blir den framgång som engelsmännen med flera längtar efter.

De är alltid garanterad en plats i den stora finalen men har flera år i rad nu av besvikelser bakom sig. Senast Storbritannien var bland de tio främsta var för 8 år sedan i Moskva.

Observera att den ursprungliga titeln på årets brittiska låtvinnare ändrats till det mer kortfattade Never Give Up On You. En av låtskrivarna är Emmelie de Forest, danskan som vann ESC i Malmö 2013.

En annan grej som bör uppmärksammas eftersom det tycks ha kommit för att stanna är tv-bolaget BBC:s beslut att inte streama sin nationella final världen över utan låsa den så bara de med brittiska IP-nummer kunde se. Så var inte fallet förra året, det överraskade nog många och det tog ett tag innan alternativ erbjöds.


Kommentarer