Mer om Sveriges medtävlare

Nyheten om Irland, som likt Sverige deltar i ESC-semi 2, följer vi nu upp med ytterligare två länder som också ska igenom samma kval.

Det handlar om Azerbajdzjan och Polen som bägge lottats att starta i den andra halvan av semifinalen, precis som Sverige alltså.

"Milli Secim Turu" blir ännu en gång den metod som används för att välja det azeriska bidrag till Eurovision. Uttagningen startar inom kort men själva avgörandet hålls i mars. Azerbajdzjan tog sig visserligen till final i senaste ESC men kom där inte bättre än 22:a - sämsta placeringen hittills.

Polen så, ja, där har ESCsverige redan kunnat berätta att det handlar om ett internt val som presenteras i mars. Men nu har tv-bolaget TVP till slut levererat ett datum, det blir måndag den 9 mars som bidraget offentliggörs. Efter att ha hållit sig borta från tävlingen i tre år återvände polackerna till fjolårets ESC - det blev en 14:e plats och landets bästa resultatet på 11 år!

Bland de 17 länder som ska igenom semifinal 2 torsdag 21 maj i Wien finns bland andra Irland i första halvan av startfältet samt Azerbajdzjan, Polen och Sverige i den andra.

Kommentarer

  1. Azerbajdzan kommer väl som vanligt ta en soloartist som framför en engelsk låt, skriven av en svensk, som kommer ta många poäng men inte vara ihågkommen dagen efter. Så mycket slit och budget för ingenting! :(

    Då hoppas jag hellre att Polen skickar iväg en skitgrym låt som alla kan relatera till och tar hem hela skiten!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar