Junior: SVT hoppar av - TV4 tar över?

SVT ska överraskande ha hoppat av årets Junior ESC. Nu kan TV4 bli räddningen för Sverige.

Uppgifterna som cirkulerar runt på olika sajter har ännu inte bekräftats. Visar de sig stämma kan det kanske ändå bli svenskt deltagande i Junior 2015, allt hänger på TV4.

Fyran ansvarade ju för den inhemska junioruttagningen mellan 2006-2009.

Det är just nu gott om rykten i juniorvärlden, förutom den om Sveriges medverkan talas det även om att Cypern dragit sig ur och att Tunisien visat intresse. Inget av detta har dock ännu kommenterats av ansvariga vid de olika tv-bolagen.

Tidigt gav SVT besked om att det inte skulle bli någon Lilla Melodifestivalen i år, man hade andra ambitioner för att välja ett svenskt juniorbidrag. Frågan man nu ställer sig är om dessa ambitioner kraschlandat? ESCsverige har försökt få SVT:s ansvariga chef Safa Safiyari att klargöra vad som gäller, men tyvärr ännu utan resultat.

Tar SVT en paus kan det bli TV4 som tar över stafettpinnen. Det omvända inträffade 2006, då hoppade SVT av och TV4 tog över för Sveriges räkning. 2010 var Junior ESC åter tillbaka hos SVT. Vi får se om vi får svar på alla dessa frågor, semestertider kan göra att det dröjer ett tag.


Kommentarer