Duo ligger bäst till i Danmark

Det är ju inte bara svensk final på lördag utan även dansk. Som det ser ut nu pekar det mesta åt ett håll - en duo av något slag vinner Dansk MGP.

Visserligen är det mest Jasmine Roses röst som hörs i låten Human. Men hon har med sig den belgiske beatboxern och låtskrivaren RoxorLoops i bidraget. Så någon slags duo får de ändå anses utgöra. I varje fall tippar många danskar att de har med slutstriden att göra i Köpenhamn på lördag när DMGP 2020 ska avgöras.

Human släpptes för ungefär en månad sedan och har sedan dess haft cirka 62 300 visningar på Danmark Radios YouTube. Det är flest av de tio låtar som deltar i finalen.

Näst populärast visar sig en annan duo vara. Låten Yes med Ben & Ten har hittills haft mer än 35 500 YT-visningar. Medan Lise Cabble är involverad i Human står de kända svenska låtskrivarna Jimmy Jansson och Linnea Deb bakom Yes.

Övriga tävlande ligger långt efter, detta om man nu ska mäta populariteten i hur många gånger videorna strömmats på YouTube.

DMGP visas live från Royal Arena på DR1 mellan klockan 20.00-22.00 på lördag. Krocken med Melodifestivalens final är dessvärre total!

Läs mer om årets uttagning i Danmark på specialsidan:  Norden ➭

Förhandsfavorit #1


Förhandsfavorit #2

Kommentarer

  1. Danske spil oddset vinder

    Ben & Tan: Yes 2.20
    Jasmin Rose feat. RoxorLoops: Human 2.60
    Kenny Duerlund: Forget It All 11.00
    Sys Bjerre: Honestly 16.00

    SvaraRadera
  2. Kim Thomassen. 4 ud af 5 Bookmarkes har "Yes" som favorit til at vinde DMGP. Unibet har "Human" til odds 2,25. Står det til fansene vinder "Human" en klar sejr, i en afstemming hos Good Evening Europe.dk, (klokken 17), med indtil videre med 934 point, sangen har ført helt vejen igennem, den sidste måned, "Yes" er kun på 3 pladsen med 831 point, nr 2 "Screens" med 865 point, nr 4 Forget It all med 700 point, resten ligger langt efter, point giver fra 1 til 12 som man også gøre i ESC. Jeg er ikke helt enig i afstemming, "Human" og "Yes" er klart de to bedste sange samt ville kunne give Danmark en god placering i ESC i top 10. Spørgsmålet er hvor meget DR vil give lov til "Human" må bruge af playback, for den vil af de 10 sange være den live-orkester vil have sværest ved at spille, hvordan vil det fungere sammen?. Hvis afstemming er som det plejer at været har juryen 50 % folket 50 %, 3 sange går videre til superfinalen. Hos fans rundt om i Europa er "Human" klar favorit i de forskellige versioner af sangen på Youtube, det overrasker mig ikke, jeg vil selv stemme på "Human".

    https://eurovisionworld.com/odds/denmark-melodi-grand-prix

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Yes" sound är väldigt danskt och kan vi tänka oss kommer att gå hem hos familjen Jensen på lördag. Det har fungerat tidigare med singer-songwriter som for exempel Jakob Sveistrup 2005 och Niels Brinck 2009.

      Men "Human" är en modernare och mer up-to-date sång och kan ge den "push" internationellt som behövs för en topplacering i Eurovision. Ett helt korrekt val för Danmark om det är en ny Eurovision-seger som eftersträvas, och det måste det ju vara - hver gang.

      "Helg og lykke" till alla bidrag i DMGP

      Radera
  3. Kim Thomassen. Enig i "Human" er en mere moderne og international sang, og Danmark skal tænke mere i den retning når vi udvælger bidrag til ESC, der har vi noget at lære af Sverige som næsten år hver kommer i top 10. Klokken 17.13 er der hos wiwibloggs-com afstemming en meget lille føring til "Human" , 36,32 %, "Yes" 35.77 %, resten ligger under 7 %.
    https://wiwibloggs.com/2020/03/03/poll-who-should-win-denmarks-dansk-melodi-grand-prix-2020/251224/

    SvaraRadera
  4. Kim Thomassen. Live-interview fra Royal Arena med Jasmin Rose og RoxorLoops om forberedelse til DMGP på lørdag. (ESCDanmark), https://www.youtube.com/watch?v=JnHD0ZaaopY

    SvaraRadera
  5. Kim Thomassen. DR pressemøde i Royal Arena forud DMGP i eftermiddag. https://www.dr.dk/om-dr/nyheder/dansk-melodi-grand-prix-paa-musikalsk-rejse-det-bliver-nyt-og-anderledes

    SvaraRadera
  6. Kim Thomassen. DR har offentliggjort startrækkefølge DMGP 2020: Isam B starter og Jasmin Rose slutter af. Det er ikke en ulempe at slutte sidst, det er sket flere gange at sang nr 10 har vundet DMGP.
    Kilde: dr.dk/event/melodigrandprix

    1. Isam B – Bølger
    2. Ben & Tan – Yes
    3. Maja og De Sarte Sjæle – Den eneste goth i Vejle
    4. Benjamin Kissi – Faith
    5. Emil – Ville ønske jeg havde kendt dig
    6. Sys Bjerre – Honestly
    7. Jamie Talbot – Bye Bye Heaven
    8. Sander Sanchez – Screens
    9. Kenny Duerlund – Forget It All
    10. Jasmin Rose feat. Roxor Loops – Human

    SvaraRadera

Skicka en kommentar