Sista oddsen förutspådde bulgarisk ESC-seger

Precis innan beskedet att det inte skulle bli någon tävling var Bulgariens Tears Getting Sober med Victoria Georgieva årets främsta favorit hos bookmakers.

Såväl Oddschecker.com som Eurovisionworld.com hade det bulgariska bidraget i topp tillsammans med framförallt On Fire med The Roop från Litauen. Detta var topp 20 strax innan spelbolagen drog tillbaka spelandet på ESC 2020:


Här syns tydligt att svenska bidraget med The Mamas inte tillhörde den yttersta toppen med placering 12. Åtminstone inte när det återstod cirka två månader till att själva tävlandet skulle sätta igång. Islands låt tippades klara sig bäst av de nordiska bidragen.

  #4  Island
#11  Norge
#12  Sverige
#15  Danmark
#27  Finland

Sloveniens låt var enligt oddsen den som var absolut längst ifrån att ha med en seger att göra, plats 41 och högst odds av samtliga deltagare.

Med tidiga förhandsfavoriter som Bulgarien och Litauen hade det varit extra kul att se den fortsatta utvecklingen. Men det blev ju ett abrupt slut och två länder som aldrig tidigare vunnit fick inte chansen - i alla fall inte 2020.

Bulgariens bästa insats kom 2017 när de blev tvåa. Litauens "all time high" är en 6:e plats från 2006.

Kommentarer