Inte längre troligt med ESC i maj

Det är dags att börja vänja sig vid tanken. 12, 14 och 16 maj ligger för nära i tiden med tanke på hur Corona-situationen ser ut i Europa för närvarande. Att helt ställa in årets ESC ser ut att vara en sista utväg.

Den hemliga informanten HOD45 uppger att en flytt till ett senare datum är det mest sannolika. Här tycks september ha seglat upp som en lösning. Problemet är att det land som då vinner får väldigt kort tid på sig att arrangera Eurovision 2021. Fyra betydelsefulla månader av förberedelser försvinner. Men det finns en lösning på det som diskuterats.

Lösningen går ut på att en av "Big 5", av allt att döma Tyskland, tar på sig värdskapet för nästa års ESC. Med det avklarat kan förberedelserna påbörjas mycket snabbare. En sådan lösning kommer bara förverkligas om det vinnande landets tv-bolag säger sig inte klara av ett värdskap med så pass kort varsel som ett ESC i september innebär.

Läs också: Besked om ESC:s öde dröjer ➭

Enligt uppgifterna är dock senare delen av juni det scenario som ligger närmast till hands att flytta Eurovision 2020 till. Andra källor uppger att årets ESC helt ställs in och att Rotterdam får arrangera 2021 istället.

Det möte EBU:s referensgrupp för ESC har är inte avslutat. Det fortsätter under onsdagen och eventuellt kommer då också besked om hur det blir med tävlingen.

Kommentarer