ESC 2020: Dessa vill vi ha vidare från semifinal 2

Då har vi nöjet att avslöja vilka tio bidrag som enligt vår mening bör ta sig till final från den andra semin.

Kan låtarna i semi 1 möjligtvis vara ett strå vassare? Det känns så vid våra genomlyssningar. I startfältet finns inte mindre än sex bidrag som klassificeras som ballader eller åt det hållet. Här ger vi grönt ljus för hälften, men den finländska tillhör inte gruppen. Dock ska sägas att Aksel Kankaanrantas Looking Back är på gränsen i denna omgången.

Något säger oss att det kan komma att gå allra bäst för Danmark, Bulgarien och Island i semi 2. Vi grundar det på hur väl producerade bidragen är, de når en högre nivå i var och en av de musikstilar låtarna tillhör.

Bulgariska Tears Getting Sober är särpräglad, att ha ett någorlunda annorlunda sound bör vara till fördel. Danska Yes och isländska Think About Things är sympatiska och lätta att ta till sig. Det borde tilltala en bred publik.

De ESCsverige vill se i final följer här i bokstavsordning:



  BULGARIEN Tears Getting Sober
  DANMARK Yes
  ESTLAND What Love Is
  GREKLAND Superg!rl
  ISLAND Think About Things
  SAN MARINO Freaky
  SCHWEIZ Répondez-moi
  SERBIEN Hasta la vista
  TJECKIEN Kemama
  ÖSTERRIKE Alive

 11 FINLAND
 12 ALBANIEN
 13 ARMENIEN
 14 MOLDAVIEN
 15 GEORGIEN
 16 PORTUGAL
 17 LETTLAND
 18 POLEN

Finland precis utanför topp tio medan Polen hamnar längst ifrån att ha med avancemang att göra. Efter att ha sett andra rankingar och bookmakers odds förvånar det att Estland inte ses som en finalist. Det är en av de bättre balladerna, klassiskt dramatisk och melodiös. Rösten hamnar i centrum vilket den tål med besked!

Österrike och Grekland har bra drag och Tjeckien sticker ut med sitt i sammanhanget något avvikande sound. Danmark och Island har låtar som är sympatiska och lätta att ta till sig. Det borde tilltala en bred publik.

Kolla också in vilka tio vi vill ska vidare från semifinal 1 ➭


Kommentarer