20.00-22.15: Melodifestivalen 2020 - Final

När allt är sagt och gjort och sjungit klart återstår inget annat än att få höra följande fras klinga: "VI HAR ETT RESULTAT!"

Äntligen är det Mellofinal. Ska favoriten Dotter ta hem det eller möjligtvis Anna Bergendahl eller The Mamas? Skrällvinner Anis Don Demina? Det bestämmer svenska folket genom att ringa och rösta eller använda appen som är gratis. Ladda ner 2020 års app på Google Play eller App Store

Som vanligt kommer även en internationell jury att säga sitt om bidragen. Det handlar ju ändå om att skicka iväg en låt som det kan gå bra för i Europa. Juryer från åtta länder avger poäng, i år är de från:

ISRAEL
ÖSTERRIKE
ARMENIEN
AUSTRALIEN
MALTA
ISLAND
NEDERLÄNDERNA
FRANKRIKE

Finalens startordning kommer här samtidigt med en av programledarna Lina Hedlund. De övriga i sällskapet, Linnea Henriksson och David Sundin, medverkar förstås också. Men nytt för just ikväll är att även Babben Larsson dyker upp.


I år är det 62 år sedan Sverige hoppade på Eurovisiontåget. Men i bidrag räknat är det #60 som väljs i Friends Arena i Solna utanför Stockholm. Sändningen därifrån pågår mellan klockan 20:00 - 22:15, den sista kvarten är eftersnack med vinnaren.

Åtta bidrag tog sig direkt till final medan ytterligare fyra tillkom via Andra chansen. Kolla in vem som kom från vilken deltävling på vår specialsida MELLO ➭ 

Eller varför inte bara gå direkt in på dagen som i dag är
-
till händelsernas centrum;

Final 7/3-20 ➭

Kommentarer