Minsta tv-bolaget: Tänk om EBU!

Chefen för San Marinos Eurovision-delegation tycker EBU fattade ett förhastat beslut. Lägg inte ner årets ESC - skjut upp tävlingen!

Orden är Alessandro Capicchionis, delegationschef vid tv-bolaget SMRTV. I en intervju där säger han bland annat:

" En senareläggning hade varit den bästa lösningen för många av oss. Vi har skrivit till organisatörerna och föreslagit en rad olika alternativ. Vi delar mottot för Rotterdam 2020 om #openup (öppna upp) och vill inte att det ska bli ett #shutdown (nedstängning)."

Även Sveriges delegationschef Christer Björkman har uttalat sin förvåning över beslutet att helt ställa in. Han hade trott på att tävlingen skulle bli av i en annan form eller senareläggas till efter sommaren. Dock har Björkman varit noga med att han respekterar EBU:s beslut.

Vid årets ESC var det tänkt att San Marino skulle representeras av Senith med låten Freaky. Lottdragningen såg till att placera bidraget i den andra semifinalen 14 maj.

ESCsverige tycker det finns stora problem med en senareläggning. Även om tävlingen hade ägt rum i höst hade det nog lett till en rad avhopp. Med tanke på Corona-utvecklingen befarar vi att hårt drabbade länder som Italien, Spanien, Frankrike och andra hade dragit sig ur medverkan i ESC.

Inte kul alls. Och det säger vi som tidigare föredrog att tävlingen hellre flyttades fram några månader än inte blev av alls. Men med tanke på alla de länder som antagligen skulle ha dragit sig ur ett Eurovision 2020 har vi faktiskt besinnat oss.

Kom igen 2021 - då j*vlar!

Kommentarer

  1. För att inte tala om att det land som i så fall skulle vinna en senarelagd tävling skulle få betydligt mindre tid på sig att preppa för sina förberedelser som värdnation.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar