Israel favorit att vinna ESC 2018

Första avläsningen av årets odds ger ett relativt tydligt besked. Israeliska Netta Barzilai med Toy  blir att räkna med. → Oddscheckers sammanställning från en rad olika spelbolag har bidraget som nummer ett.
Så här såg topp tio ut på lördagen. Som synes är Sveriges Benjamin bra med från start på 7:e plats. Likaså Norges Alexander som är 9:a. Blir detta resultat går åtminstone två skandinaviska länder vidare från semifinalen till finalen.

Lite värre kan det bli med de andra nordiska nationerna. De hade följande placeringar:

15 Finland
18 Danmark
43 Island

Vad kan man då säga om tio i topplistan? Ja, ESCsverige köper de flesta låtar som finns där förutom den estniska. Har så innerligt svårt för vad ren och skär opera har i Eurovision att göra. Malena Ernmans låt för nio år sedan var ju i alla fall bearbetad, ett försök att få opera och pop att gifta sig.

Värst av alla 43?
Att den isländska balladen skulle vara 2018 års sämst låt går det bara inte att hålla med om. Värst av alla 43? Nej, då finns det gott om andra kandidater. Som exempelvis San Marinos och Rumäniens bidrag. Ganska intetsägande bägge två.

Sajten → Eurovisionworld.com gör också en ambitiös sammanställning av spelbolagens odds. Även här är Israel storfavorit. Nordens låtar håller placeringsmässigt till ungefär på samma nivå som hos Oddschecker:

  8 Norge
  9 Sverige
13 Finland
20 Danmark
41 Island

Så här kan det nog komma att se ut innan repetitionerna drar igång i Lissabon och artisterna ska leverera sin vara live från en scen. Först då börjar oddsen röra på sig ordentligt. Då kan favoriter halka ner rejält och oväntade saker hända underifrån.

Kommentarer

 1. Konstigaste är att Danmark inte har lägre odds eftersom det är den enda nordiska låten som är bra. Och vad gäller Rumänien är ju den en solklar finalist enligt mig:-) Det är så öppet i år och jag däremot hoppas att både Tjeckien och Norge får MYCKET lägre placeringar än vad de nuvarande oddsen säger. INte är ju förtjust i Israel heller men den kan jag förstå om den vinner i vilket fall. Om Australien vinner blir det mitt sista ESC-år. Den är SÅ tråkig och dessutom har de inte i ESC att göra överhuvudtage....

  SvaraRadera
  Svar
  1. du skojar. danmark är bara för mycket och rumänien too much wanna be. norge, tjeckien och austraien har ju för fan bra låtar. dom blir man glad av.

   /frederik

   Radera
 2. bra låtar är oxå dom från belgien, sverige,israel ocgh bulgarien :-)

  SvaraRadera
 3. Sverige brukar ha bättre odds än slutresultatet. Tidigare år brukar Sverige dessutom ligga bättre i oddsen några månader innan tävlingen för att åka ned i oddset i maj.


  Det är inte bra att Sverige ligger så dåligt just nu i oddset med tanke som sagt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är förvånad över att Sverige ens ligger så högt i oddsen. Jag tror knappt på en topp 10-placering för tror att Europa överlag dels är trötta på Sveriges framgångar och att vi typ skickat samma sak fyra år i rad nu - dvs. ung snygg flickidol och lite liknande låtar och framträdanden. Det är verkligen supertråkigt och mediokert. Juryn lär säkert se förbi det och bara rösta för att det är Sverige men tittarna kommer nog inte Benjamin ha med sig och därför tippar jag på en placering runt 15:e plats. Vilket inte gör mig något - bara bra för Sveriges ESC-ego att få en liten törn något år.

   Radera
  2. Intressant men jag tror inte alls Europa tänker som du tror. De är nog inte trötta på Sveriges framgångar för de minns inte ens hur det gick förra året.

   EGO:n eller ej eller liknande resonemang hör inte till när finalaftonen väl är kommen.

   Radera

Skicka en kommentar