Inför ESC: SVT ligger lågt - NRK kör på

För andra året i rad ser SVT ut att skippa sina program inför ESC. "Det kommer inte tillbaka på grund av omprioriteringar och därtill vikande tittarsiffror", fick ESCsverige till svar för ett år sedan.

Läs också → Inget "Inför ESC" - läggs ner

Sanningen att säga är det få tv-bolag i Europa som nu för tiden går igenom alla länders låtar inför tävlingen. Det var mycket vanligare förr. Men några trotjänare lever kvar vilket vi fick konstaterat redan i fjol. Det gäller dels finska YLE:s svenskspråkiga "De Eurovisa", och dels "Adresse..." på norska tv-kanalen NRK1.

Och nu hör vi att det blir premiär på "Adresse Lisboa" på NRK den 13 april. Första avsnittet av fyra sänds med början klockan 21:30 och håller på i 50 minuter. Fyra fredagskvällar i rad kommer alla ESC-bidrag att bedömas och betygsättas av en panel under programledare Marte Stokstads ledning.

Om inte ESCsverige minns helt fel hölls portugisen Salvador Sobral som en av favoriterna till segern i förra årets norska införprogram "Adresse Kiev". Så nu är det bara att se fram emot "Adresse Lisboa".

OBS! Portugals huvudstad heter Lissabon i alla nordiska länder utom i Norge som valt att benämna staden på portugisiskt vis, Lisboa. Lisbon säger engelsmännen.

Kommentarer