När tävlar Helen Sjöholm i Melodifestivalen?

Efter att ha sett henne som mellanakt i Mellofinalen kan vi inte sluta undra. När tänker Helen Sjöholm själv ställa upp?

ESCsverige misstänker att hon är en av de Christer Björkman genom åren har försökt övertala. Tyvärr utan resultat. Som medlem och sångerska i Benny Anderssons Orkester (BAO) har framgångarna varit många. Svensktoppen och listframgångar i omgångar. Men ännu ingen Melodifestival som sagt.

Ta bara låten Sommaren du fick  som exempel. En låt som tillkom för sju-åtta år sedan och då var aktuell här hemma. Den fick Storbritanniens motsvarighet till Alcazar, Steps, att gå in i studion och sjunga in en engelsk version som släpptes så sent som förra året. Story Of A Heart  finns med på deras album och populära konserter som en självklarhet. Få engelsmän vet dock att det egentligen rör sig om en "gammal" svensk låt.

Nu har hon tagit första steget - som pausunderhållning. Uppskattad för det men fortfarande utan tävlan. ESCsverige hoppas få se Helen Sjöholm med ett BAO-bidrag i Melodifestivalen i en mycket snar framtid.Kommentarer