Låtarna från Andra Chansen når sällan toppen

En enda gång har det hänt. Att en låt från Andra chansen gått till final och vunnit alltihop. Det var Robin Stjernberg som stod för den bedriften 2013 med You.

Annars har det inte gått så där jättebra, särskilt inte de senaste åren. Går vi tillbaka ett par år hittar vi följande placeringar i finalen för bidrag som tagit sig dit från Andra chansen:

2017
11:e plats Gotta Thing About You  -  FO&O
10:e plats Kiss You Goodbye  -  Anton Hagman
  9:e plats I Don't Give A  -  Lisa Ajax
  8:e plats Her Kiss  -  Boris René

2016
12:e plats Bada nakna  -  Samir & Viktor
10:e plats Put Your Love On Me  -  Boris René
  9:e plats Kizunguzungu  -  SaRaha
  8:e plats Håll om mig hårt  -  Panetoz

Det är tydligt att svenska folket redan bestämt sig för vilka som håller måttet. Topplaceringarna nås oftast av de som röstats till finalen direkt i deltävlingarna. Men det finns undantag även här.

2004 och 2009 utmanade Shirley Clamp och Carolina af Ugglas genom att komma tvåa med Min kärlek respektive Snälla snälla. Alcazar kom trea 2003 och 2005 med Not A Sinner Nor A Saint och Alcastar. Tredje plats också för The Moniker 2011 med Oh My God.

Fjärde plats i finalen
Låt oss också nämna Hasse Andersson och Helena Paparizou. De vann sina dueller i Andra chansen och slutade på 4:e plats i finalen med Guld och gröna skogar 2015 respektive Survivor 2014.

Robin Stjernberg är som sagt i en klass för sig. Men då ska man också ha i minnet att i Mellofinalen det året hade tv-tittarna Yohio som etta. Jurygrupperna favoriserade Robin som till slut kunde koras som segrare.

Det känns inte som att någon av låtarna i årets Andra chans kommer att ha med slutstriden i finalen att göra den här gången heller. Men, men allt kan ju hända och tur är väl det!

Kommentarer

  1. Vilka vill NI ska ta de sista finalplatsera på lördag? Bara Méndez går till final så är jag nöjd. Annars blir jag sur >:(

    SvaraRadera

Skicka en kommentar