Mello: Vad tidigare omröstningar sagt

Vi går fem år tillbaka i tiden för att spana in vad ESCsveriges omröstningar har gett för resultat. 2014 och 2015 är två år då ni prickade in rätt Mellovinnare. Andra år har varit nära, men ändå inte.

Låt oss börja med 2013. Oerhört jämnt i toppen. I finalen blev Yohio svenska folkets favorit vilket även syns här. Den sammanlagda segraren Robin Stjernberg kom hos oss bara femma.
Läs också → Bara 0,5% skiljer

Helt rätt ute avseende förstaplatsen, och det med besked, var omröstningen inför Mellofinalen 2014. I verkligheten blev det ju betydligt jämnare mellan Sanna och Ace Wilder.
Läs också → En sista koll

Det var heller inget snack 2015 om vem som var storfavorit. Hela 43 procent valde Måns. Och tur var väl det, för med facit i hand vet vi ju att det räckte hela vägen. Heroes är Sveriges senaste ESC-seger.

Kul också att omröstningen hade rätt om andraplatsen, Jon Henrik Fjällgren. Han var dock långt efter med 21 procent av rösterna.

Läs också → Måns tar det
2016 var Oscar Zia en klar vinnare i omröstningen. I Mellofinalen kom han tvåa. Frans hade ni på tredje plats.
Läs också → ...men hos oss vann han

Och så då förra året. Wiktoria vann överlägset men i den verkliga finalen kom hon bara 6:a. Jon Henrik feat. Aninia och Nano liknade mer det resultat som blev. Den egentliga vinnaren Robin Bengtsson fick dock bara nöja sig med en 5:e plats.
Läs också → Vinner Wiktoria?

Hur rätt eller fel ESCsveriges omröstning kommer att ha i år vet vi inget om förrän i morgon kväll.

Kommentarer