Storyn bakom Benjamins två Mellosegrar

Det är några år emellan bilderna. Fullt förståeligt för den som lyckats med det unika. Att vinna både lilla och stora Melodifestivalen.

Precis som → svt.se redan konstaterat i sitt klipp var en 9-årig Benjamin Ingrosso med i Lilla Melodifestivalen 2006. Han vann med Hej Sofia, men fick inte representera Sverige i Junior Eurovision Song Contest. Varför då? Jo det året hoppade SVT och danska DR samt norska NRK av junior och återupptog sin egen "MGP Nordic".

Den hölls i SVT-huset i Stockholm och de skandinaviska länderna hade med tre bidrag var. Hej Sofia  med Benjamin var en av dem. Det blev dock dansk seger genom gruppen SEB och låten Tro på os to.

Junior ESC parallellt med MGP Nordic
Till skillnad mot Danmark och Norge fortsatte Sverige medverka i Junior ESC parallellt med "MGP Nordic". TV4 tog över från SVT och 2006 tävlade Molly Sandén för Sverige med Det finaste någon kan få. Det är fortfarande den finaste svenska placeringen i JESC.

Egentligen var Benjamin med i Lilla Mello året innan han vann. Han är en av knattarna som ivrigt dansande omger My Wängdahl med Mamma förlåt  i Lilla Mello 2005. Bästa låten och framförandet av alla även om den inte vann.Det blev aldrig något Junior ESC för Benjamin trots segern i Lilla Mello 2006. Tur då att förstaplatsen i Mello nästan 12 år senare gav honom en biljett ut i Europa.

Och får han välja var nog det att föredra!

Kommentarer