Inget "Inför ESC"

Läggs ner Det blir inget införprogram i SVT i år. Vikande tittarsiffror och omprioriteringar ligger bakom beslutet.

I flera år har det tyckts till om ESC-bidragen inför själva tävlingen. Så blir det inte i vår, programserien "Inför ESC" i SVT läggs på is.

Ebba Adielsson är tillförordnad nöjeschef på SVT och säger: "Det kommer inte tillbaka i år på grund av omprioriteringar och därtill vikande tittarsiffror."

Kan det möjligen vara så att det hela beror på att Christer Björkman inte har tid den här gången? Han lär ju ha fullt upp med jobbet som tävlingsproducent för ESC i Kiev. Märkligt i så fall att SVT inte kan hitta en ersättare till honom. Programserien har tidigare sänts i april och början av maj, där har svenska tv-tittare getts en chans att bekanta sig med de övriga ländernas bidrag. Men nu plockas alltså programmet bort från tablån.

Helt utan införprogram blir vi inte ändå. Våra nordiska grannar brukar köra något liknande, i Norge i år kallas det "Adresse Kiev" till exempel. Ska precis som vanligt gå att följa på webben.

Kommentarer

 1. Är inte allaländer skyldiga att visa alla bidrag innan? Trodde det ingick i konceptet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. TV-bolagen lägger ut bidragen på sina hemsidor och klara sig på det. Många länder har tagit bort tv-programmen och hänvisar till webben.

   Radera
 2. 600 000 varje avsnitt läste jag om nu. räckte inte konstigt og :-(

  /frederik

  SvaraRadera
 3. länk
  http://www.gp.se/n%C3%B6je/svt-skrotar-l%C3%A5ngk%C3%B6raren-inf%C3%B6r-eurovision-song-contest-1.4200463

  SvaraRadera
 4. Vad synd! Det är ju en av årets höjdare inför Esc /Tina

  SvaraRadera
 5. Börja kolla på "De Eurovisa" som svenska YLE brukar ha varje år, har kollat de senaste åren och de behandlar låtarna med betydligt större respekt än våra "kändisar" gör! Inget besked om när de drar igång i år, men antar någon gång i mitten på april! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar