Duo för San Marino

Litet land Ska ha liten flagga - eller? Besked om representant denna veckan.

Ska man tro den italienska sajten Eurofestivalnews.com har tv-bolaget SMRTV bestämt sig för en duo i årets ESC. Ett avslöjande om såväl dem och låten väntas den här veckan.

I sanningens namn finns inte så mycket att välja på. 12 mars, alltså nu på söndag, har satts som deadline för deltagande tv-stationer att vara klara med sina bidrag. Med början på måndag den 13:e träffas EBU, värdlandets tv NTU och samtliga medverkande länders tv-bolag i Kiev för att överräcka och presentera sina tävlingsbidrag närmare.

Eftersom vi fortfarande saknar besked om låtar eller artister från både Ryssland och Bulgarien blir det senast på måndag de måste låta täckelset falla. Alla 43 länders fullständiga bidra ska vara klara då, om de inte begärt undantag. Några sådana har ESCsverige inte hört talas om.

Mannen med hatten - Serhat
Tillbaka till San Marino, de har bara varit i final en gång sedan premiären för nio år sedan.

Trots att Serhat blev kvar i semifinalen i Stockholm förra året så är det ändå microstatens tredje bästa resultat hittills. Det blev en sammanlagd 30:e plats av 42.


Fotnot: Serbiens artist är klar sedan tidigare, likaså artisten för Irland. Montenegro har bekräftat både låttitel och artist. Ingen har dock hört deras bidrag. Låtarna kan komma att presenteras senare den här veckan, eller så väntar de till på måndag - den yttersta deadlinen för Eurovision Song Contest 2017.

Israels och Makedoniens artister är utsedda via nationell final respektive internt val. Här finns dock datum klara för när deras låtar ska offentliggöras, israeliska Imri Ziv den 9:e och makedonska Jana Burceska 10 mars.

Kommentarer