Rysk bojkott hotar

TV-bolag reagerar Får inte Julia Samoilova tävla för Ryssland kommer det inte bli några sändningar från ESC 2017.

Det är sajten Eurovoix.com som återger vad ryska medier rapporterar. Får inte det bidrag som valdes internt av tv-bolaget 1TV uppträda i Kiev kommer inga tv-kanaler i Ryssland att återutsända årets ESC.

En ganska så väntad reaktion om ni frågar ESCsverige. Krisen är större än vad många tror, det är första gången i tävlingens 61-åriga historia som ett värdland vill utesluta ett annat lands artist från medverkan.

Här handlar det inte alls om så "simpla" saker som Rumänien förra året. De fick inte tävla på grund av en obetald skuld till EBU. Den här gången är det politik av riktigt stora mått. Då konflikten mellan Ukraina och Ryssland knappast kan komma som en överraskning för EBU ska det bli intressant att se deras nästa drag.

EBU:s beslut kan antingen stärka eller försvaga ESC:s ställning för många år framåt. Det är lite upp till bevis nu, är det fortfarande underhållning och musikalisk enighet det handlar om eller ska politiska intressen, konflikter och maktdemonstrationer få ta över?

Kommentarer

  1. Armeniens artist utreds oxå. Hon ska oxå ha varit på Krim vilket även det strider mot lagen i Ukraina. Fler artister kan alltså nekas resa till Kyiv.

    Undrar hur detta ska sluta?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar