ROBIN GJORDE DET

Räddades av juryn I Can't Go On med Robin Bengtsson vann Melodifestivalen 2017.

Nano med Hold On var folkets favorit. Men det räckte inte för att gå om Robin Bengtsson som var i ledning efter att de internationella jurygrupperna hade röstat.

Att juryn och tv-tittarna inte är överens är inget ovanligt, så var det så sent som förra året när det stod mellan juryns Oscar Zia och folkets Frans. Det brukar dock vara tv-tittarnas förstahandsval som avgår med seger, men inte i år alltså.

Med totalt 146 poäng vann Robin från Svenljunga, att jämföra med 133 för Nano. 13 poäng är ingen stor vinstmariginal direkt.

I Can't Go On blir Sveriges 57:e bidrag i Eurovision. Närmast väntar deltagande i första halvan av startfältet i semifinal 1 tisdagen den 9 maj i Ukrainas huvudstad Kiev.

Vinnarlåten var bara svenskarnas tredjehandsval. Men det rapporteras ändå ha varit väldigt jämnt mellan låtarna i topp. Juryn hade Nano som sin nummer två. Robin hade ändå finalfältets snyggaste scenshow.

Förhandsfavoriten Wiktoria höll inte i finalen, hon hade en låt som inte riktigt passade hennes röst. Sånginsatsen var inte den bästa när det väl gällde.


Kommentarer

 1. Det blir inte rättvist att jurygrupperna och tv-tittaena röstar utifrån 2 olika röstningsystem. Om tv-tittarna och jurygrupperna delade ut 12 poäng för låten som vann jury/tittarröstningen 10, 8 till en poäng hade Nano vunnit eftersom han kom 2 plats hos juryn och 1 plats hos tittarna medan Robin kom 1 hos juryn och 3 hos folket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tillkomsten av appen som gjort att tv-tittarnas poäng blivit färre och jämnare. Men SVT verkar nöjda med det ändå.

   Radera
 2. Hoppas inte vi tar oss till final. Sjukt dålig låt. Jag hejar på Finland i semi 1!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar