Vilken lördag!

Super Saturday Sverige ser ut att bli först klar med sitt ESC-bidrag av de fyra länder som har sina nationella finaler på lördag.

Med andra ord, vilken lördag det blir! Tre nordiska länder plus Litauen är igång ungefär samtidigt. ESCsverige återkommer med alla detaljer när det närmar sig, men redan nu kan vi dra flera slutsatser.

Melodifestivalens final pågår ju mellan klockan 20:00-22:00. För att undslippa den värsta konkurrensen från Sverige tycks norska tv-bolaget NRK ha beslutat att starta "Melodi Grand Prix" först klockan 20:55. Då har Mello pågått i nästan en timma. Tidigare år har Norges final tagit sin början 19:55.

Islands final av "Söngvakeppnin" inleds klockan 20:45. Precis som Melodifestivalen startar Litauens final av den nationella uttagningen "Eurovizijos" också 20:00, men de blir med alla sina reklamavbrott och annat garanterat klara senare.

Så av alla fyra nationer som valt den 11 mars som finaldag kan vi räkna med att Sverige har ett bidrag klart först för ESC 2017.

Oavsett blir kommande lördag en riktig Superlördag. Sverige och Island möter varandra i ESC-semifinal 1 tisdag den 9 maj. Norge och Litauen deltar bägge i semi 2 ett par dagar senare, den 11:e.

Kommentarer