Oddsen: Sverige är tvåa

Italien i ledning Alla 43 låtar i ESC är i hamn och vi tar oss för första gången en titt på oddsen.

ESCsverige brukar kolla av Oddschecker.com varje år men detta är första gången vi gör det inför 2017 års tävling. Italien är enligt spelbolagen favorit till segern följt av Sverige på andra plats.

Även Bulgarien, Belgien, Portugal, Australien och Armenien ligger bra till. Vi läste av ställningen på lördagskvällen 18/3 efter att hela den armeniska låten släppts. Internationella Oddscheckers sammanställning visar hur det spelas på samtliga 43 bidrag oavsett om de redan är i final eller inte.

Det går ju inte att klaga på hur man ser på Sveriges I Can't Go On. Men snäppet bättre går det för Italiens Occidentali's Karma. Låten framförs av Francesco Gabbani vars slutliga ESC-version släpptes som musikvideo häromdagen. Se den längre ner!

Räknar vi bort Sverige och tittar på övriga Norden ligger Danmark bäst till på 17:e plats. Finland är 20:e, Island 22:a och Norge 29:e. Märkligt efterom vi tycker Norden har en bättre uppställning i år än i Stockholm. Här får gärna vår grannar ta över från Portugal, Bulgarien och Rumänien. Att just de ligger så högt är för oss en gåta.

Detta är topp tio i nuläget;

  1 ITALIEN
  2 SVERIGE
  3 BULGARIEN
  4 BELGIEN
  5 PORTUGAL
  6 AUSTRALIEN
  7 ARMENIEN
  8 RYSSLAND
  9 AZERBAJDZJAN
10 RUMÄNIEN

De två riktiga högoddsarna är för närvarande San Marino och Slovenien, skulle någon av dem vinna ger det mest pengar tillbaka. Allt det där kan ju komma att ändras, det återstår ändå mindre än två månader till det är dags för tävling.


Kommentarer

 1. Rumänien är ju det bästa bidraget i semi 2 så att det ligger högt förvånar mig inte! Bulagrien och Finland har de två bästa balladerna så det förvånar mig inte heller. Finland borde ligga i topp 10 istället för Sverige som är ett botten tio bidrag för mig. Även Australien har ju på tok för låga odds. Portugal borde haft ännu lägre!

  SvaraRadera
 2. tycker mycket bra om den italienska låten. den har ett budskap också. hoppas han kommer att sjunger den på engelska så fler förstår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den officiella eurovision-versionen är ute och tack och lov sjunger han den helt på Italienska.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Sverige brukar oftast ligga bättre i oddset än vad riktiga resultatet blir får man inte glömma bort.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar