"MOVE" MED THE MAMAS VANN MED 1 POÄNG

EN AV DE ABSOLUT JÄMNASTE MELODIFESTIVALERNA HAR AVSLUTATS. VI GRATULERAR THE MAMAS.

Med Move representerar de Sverige i årets Eurovision. Det skiljde bara 1 enda poäng till andraplacerade Dotter.



Efter att juryerna avgivit sina poäng var det precis lika mellan The Mamas och Dotter, bägge låg på 65 poäng. När sedan tittarrösterna kom fortsatte det vara jämnt dem emellan. Folkets favorit var The Mamas som fick 72 poäng mot 71 för Dotter. Move slutar på totalt 137 mot Bulletproofs 136 poäng. Mer spännande kan en omröstning knappast bli.


Vad som är bra är att det blev tittarna som fick avgöra och skilja Dotter och The Mamas åt. Internationella juryn hade ju bägge på delad förstaplats, och även om det var knappt såg tittarrösterna till att sära på dem. Visserligen bara med en poängs skillnad, men ändå.

Det är första gången på sex år som en kvinnlig akt går segrande ur Melodifestivalen. Nu blev det dessutom triss i tjejer! Denna svensk-amerikanska soul- och gospelgrupp består av Loulou Lamotte från Malmö, Dinah Yonas Manna från Stockholm samt Ashley Haynes från Washington DC. Den tidigare medlemmen, Paris Renita från USA, lämnade gruppen förra året. Men hon fanns med i Tel Aviv och körade bakom och jämsides med John Lundvik.

Move har skrivits av Melanie Wehbe, Patrik Jean och Herman Gardarfve.

Kommentarer