Panikstopp i Danmark: Publik göre sig icke besvär

Royal Arena i Köpenhamn kommer att gapa tom i samband med morgondagens Dansk Melodi Grand Prix.

I rädsla för spridning av Coronaviruset har Danmarks Radio beslutat att förbjuda allt vad publik heter. En panikåtgärd utan vetenskaplig grund om ni frågar ESCsverige. Då är det bättre att göra som SVT.

Inför Mellofinalen har SVT bett folk med biljetter som känner sig influensasjuka att hålla sig hemma. Man hoppas alltså på att vanligt sunt förnuft råder bland människor, och kör vidare som planerat.

Det känns som det mest vettigaste att göra i nuläget. Allt annat hade varit att skapa hysteri på underlag man i detta nu faktiskt inte har belägg för.

Som sagt, besök inte Friends Arena om du känner dig krasslig, nyligen varit i norra Italien eller som svensk-iranier besökt Iran! Det finns nämligen ännu ingen som Coronasmittats i Sverige utan koppling till Italien, Iran och Kina.

Smittan finns alltså inte bland svenskar naturligt inom landet utan har hittills förts hit med någon eller några som befunnit sig utomlands. Det kan förstås komma att ändras, men så är situationen för närvarande. Glöm inte det!

Varje år dör cirka 90 000 och föds över 100 000 i Sverige - helt naturligt. De som dör gör det av ålderdom och diverse sjukdomar (livslängden ligger på runt 80 år). Den årligen återkommande "vanliga" influensan beräknas förkorta livet för omkring 500 svenskar varje år utan att väcka några rubriker. De drabbade är oftast äldre eller har oberoende ålder nedsatt immunförsvar från början genom olika sjukdomstillstånd.

Kommentarer

  1. Kim Thomassen. Det er den danske regerring der er kommet med opfordring til udsættelse eller aflystning, hvis DR nægtet at følge opfordring, det tør man ikke at gøre for man ved godt at regeringen er klar til at bruge en nødlov som et flertal i Folketinget står bag. Regeringen opfordring er delvis acceperet, men den er udsat kritik for en meget hård linie i sagen om coronavirus, måske kommer der et retslig efterspil. Jeg havde ikke forventet regeringen på nuværende tidspunkt ville komme med opfordring som nærmest kun kan tolkes som en trussel.

    https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-03-06-haard-kritik-af-regeringens-corona-udmelding-uansvarligt-og-urimeligt-mener

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mette F har fejl....Jag är med kritikerna, alldeles för hård linje på nuvarande tidspunkt. Ska Folketinget också avlysa sina möten eftersom det uppstår folksamling i kabinettet?

      Radera
    2. Kim Thomassen Enig, Jeg tror regeringen er lidt i panik efter det igår kom frem at den tidligere Brøndby spiller(nuværende ungdomtræner i klubben) Thomas Kahlenberg som var tilstede på stadion i søndag er blevet smittet med coronavirus efter en fødseldagsfest i fredags i Holland. 13 personer i ledelsen er i karantæne blandt klubbens direktør Ole Palmå som er kæreste med partiet Venstre politisk ordfører Sophie Lønde, hun er ikke i karantæne. Desuden er 77 Brøndby fans i karantæne.

      https://www.dr.dk/sporten/broendby-legende-sender-77-fans-i-karantaene

      Radera
  2. "En panikåtgärd utan vetenskaplig grund om ni frågar ESCsverige" – beslutningen i Danmark blev ikke besluttet af DR, men af statsminister Mette Frederiksen, efter anbefaling fra eksperter. Så det passer ikke hvad i skriver.

    Hvorfor går i imod de danske myndigheders beslutning om at anbefale arrangementer med mere end 1000 deltagere? Er i selv eksperter på området?

    I Sverige må der nu ikke være arrangementer med mere end 500 deltagere. Er det også en panikåtgärd ifølge eksperterne hos ESCsverige?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar