En första prognos på tittarnas vilja kommer ikväll

19:00 är det insläpp på Friends Arena för första finalgenrepet. En indikation på hur svenska folket kommer att rösta på lördag kan vi utläsa av pubilkundersökningen.

Vi roade oss med att plocka fram Melodifestivalklubbens publikundersökning från förra årets genrep. Och kolla hur väl den kom att överensstämma med det verkliga resultatet ett dygn senare:


Topp tre var identiskt med finalkvällen. Det gällde även de fyra bidragen i botten, om än i något omvänd ordning. Med svart på vitt från arenabesökarna kunde ESCsverige för ett år sedan basunera ut: "Storseger för John Lundvik på finalens genrep" ➭

2018 ville flertalet av de som ingick i pubikundersökning att segern skulle gå till Benjamin Ingrosso. Så blev det ju också. Men 2017 var finalens genrepsbesökare inne på att vi skulle skicka Wiktoria med As I Lay Me Down till ESC. Trea blev Robin Bengtsson, han som de facto vann dagen efter. Vad enkäten från fredagsrepet ändå visade var att Robin skulle vara med i toppen och fightas under den tv-sända finalen.

Vi ser fram emot vad kvällens publik anser om startfältet och viktigast. Vem vill de se som slutsegrare representerandes Sverige i ESC 2020?!

Kommentarer