TV-bolagen letar ersättningsprogram

Med ESC borta har tv-kanalerna stora hål att fylla programtid med i maj. 8 timmars underhållning försvann i ett nafs när sändningarna från Rotterdam ställdes in.

Från SVT:s sida jobbar man med att plocka fram program som ska ersätta i alla fall den nära fyra timmar långa ESC-finalen som var inbokad till den 16 maj. Vad som ska komma istället för semifinalerna, två timmar 12 maj och ytterligare två timmar den 14 maj, är för närvarande oklart.

Att det blir något med anknytning till både Eurovision eller Melodifestivalen får man ju utgå ifrån. Ytterligare information blir det när SVT kommit längre i sin planering.

I Storbritannien har BBC redan meddelat att de istället för lördagskvällens final kommer att visa "Eurovision: Come Together". Programmet leds av BBC:s ESC-kommentator Graham Norton och ska bjuda på klassiska uppträdanden från tidigare års tävlingar.

Det blir också en rad intervjuer. Bland annat med James Newman som skulle ha deltagit i årets final med My Last Breath.

EBU kan också komma att erbjuda sina medlemmar specialprogram som ersättning för de inställda ESC-sändningarna. Här är man på planeringsstadiet så vad det inriktningen är på ett sånt program finns det ännu inga uppgifter om.

Kommentarer