Junior: Sverige drar sig ur

SVT tar ett års paus och skickar inget bidrag till årets Junior ESC.

Tyvärr ser nu allt hopp ut att vara borta. TV4, som hade hand om tävlingen 2006-2009, har inga planer alls på att ta över.

För första gången på sju år får vi därför inte se något svenskt bidrag i Junior Eurovision Song Contest. Sverige har varit med samtliga år sedan 2003 utom 2008 och nu även 2015 som det verkar.

Allt började i starten på 2015 med att SVT inte tänkte sig någon Lilla Melodifestival i år, de flesta trodde då på ett internt val och inte på att Sverige som land också skulle dra sig ur JESC. Så blev det dock och detta stod klart först i inledningen av juli. Beskedet från SVT är att de vill ta ett års paus, kanske påskyndat av de kostnader som arrangemanget av ESC 2016 innebär.

TV4 som stod för de svenska juniorbidragen 2006-2009 verkar dåligt förberedda på SVT:s avhopp och ser inte ut att få Junior ESC in i sin tablå för 2015. Så är läget för närvarande, men det kan komma att ändras. Där är vi dock inte än så i nuläget kan vi inte räkna med Sverige som deltagare i årets juniortävling i Sofia i Bulgarien den 21 november - fram till nu har 14 länder bekräftat att de ställer upp.

Det ska också sägas att SVT varit oerhört knapphändig med information, tydligen beror detta som ESCsverige förstått det på en chefsrockad inom tv-bolagets barnavdelning. En förklaring som vi dock inte köper, tydligare och rakare besked kan trots allt ges i förhållandesvis god tid!

Kommentarer

  1. Dock så kampanjar jag för att TV4 ska skicka en svensk representant: https://m.youtube.com/watch?v=6TetTiecEEM

    SvaraRadera

Skicka en kommentar