ESC 2016 I STOCKHOLM

Det blir Globen och Stockholm som får arrangera nästa års Eurovision, det beskedet kom SVT med på onsdagen.

Det ska tydligen vara 8 juli för den här typen av meddelanden, på just detta datumet 2012 berättade SVT att man valt Malmö Arena för ESC 2013. Exakt samma datum får vi veta plats och värdstad för 2016!

Martin Österdahl är exekutiv producent för kommande tävling och säger så här i ett pressmeddelande.

"Lösningen med flera arenor gör att vi kan producera Eurovision Song Contest i Globen, ha presscenter på Hovet och delegationsområdet i Annexet. Kronan på verket är möjligheten att göra Eurovision Song Contest ännu mäktigare under finalkvällen genom att införliva Tele2 Arena i evenemanget."

Huvudstaden har alltså kommit med en helhetslösning som passar SVT, det handlar om hotell, kommunukationer och tillgänglighet. Något som Göteborg på riktigt allvar var ensam om att kunna konkurrera om, Linköping, Örnsköldsvik och Sandviken var med största sannolikhet tidigt borta i kampen om att få bli värdstad. I ESCsveriges omröstning var det heller inget snack om saken, Stockholm var klar favorit och 59% tycker ESC ska avgöras där mot 27% för Göteborg och bara mellan 3-5 procent för övriga städer.

10, 12, 14 maj
Datumen för nästa års ESC som EBU gick ut med i våras har bekräftats som gällande, det vill säga semifinal 1 tisdag 10 maj, semifinal 2 torsdag 12 maj och den stora finalen lördagen den 14 maj. Det blir alltså tredje gången som ESC kommer till Stockholm och för andra gången hålls tävlingen i Globen.

2016 10, 12, 14 maj Globen, Stockholm
2000 13 maj Globen, Stockholm
1975 22 mars Älvjsömässan, Stockholm

Kommentarer