Datumen kommer idag

ESC 2018 En presskonferens är utlyst till kl 18:30 på tisdagskvällen. Då kommer besked om när nästa års Eurovision ska äga rum.

TV-huset i Lissabon drar till sig mångas blickar ikväll. Det är där presskonferensen ska hållas.

Det portugisiska tv-bolaget RTP har efter samråd med EBU kommit fram till ett beslut. Nu ska datumen för ESC 2018 meddelas. Samtidigt lär det komma besked om vilken arena man bestämt sig för.

Först var det sagt att datumen skulle offentliggöras i mitten av juni när RTP och EBU träffades i Geneve i Schweiz. Så blev det dock inte. Istället sa man att det hela skulle meddelas i slutet av juli och där är vi alltså nu.

Blir det 8, 10 och 12 maj?
Vilka datum i maj månad ligger då bäst till? Ja, tänkbara dagar för de två semifinalerna och finalen förde ESCsverige ett resonemang kring tidigare i somras → ESC 2018

Sent på måndagskvällen rapporterade tidningen Observador.pt att nästa års ESC kommer att avgöras mellan slutet av april och början av maj. Här har tidningen räknat in repetitionsdagarna, om så inte skulle vara fallet kan tävlingarna komma att hållas 1, 3 och 5 maj lika gärna som den 8:e, 10 och 12:e.

MEO Arena har plats för 20 000
Valet av arena och värdstad ska det enligt tidningen inte ha varit någon större diskussion om. MEO Arena i huvudstaden Lissabon har hela tiden varit förstahandsvalet.

Arenan har vi tidigare berättat om flera gånger, här i en artikel som publicerades redan 29 maj → Nästa ESC-arena

Kommentarer