Nästa körtävling i Sverige?

Eurovision Choir Eller för att förkorta det hela, EC, kan nästa gång komma att hållas i Göteborg. Allt beror på vad EBU bestämmer sig för.

Sedan tidigare arrangeras nämligen "European Choir Games", en körtävling som nästa gång är planerad att äga rum i Göteborg om två år 2019. Om Eurovision Choir, EC, ska hållas samtidigt är dock en öppen fråga.

Det beror på hur väl lördagskvällens EC togs emot av tv-tittarna i de nio länder som deltog. Antalet tittare lär alltså avgöra. Är siffrorna över förväntan kan EC komma att utvecklas till att bli en egen tävling varje år. Skulle så inte vara fallet kan det bli en körtävling som äger rum vartannat år, precis som "European Choir Games". Då kan det också bli tal om att lägga ihop de två körtävlingarna, men där är vi alltså inte än.

Detta är uppgifter som kommer från lettiska LTV. Det tv-bolag som i lördags i Riga arrangerade den allra första versionen av Eurovision Choir, EC, i samarbete med EBU.

Blir det en sammanslagning med "European Choir Games" 2019 i Göteborg säger det sig självt att Sverige som värdland är ett av de länder som kommer att delta. Kör EC vidare för egen hand redan nästa år är det dock inte alls lika säkert att vi får se och höra någon svensk kör. Vi får se vad framtiden har att utvisa!

Kommentarer