Denna månad

Vad händer? Sista sommarmånaden bjuder på två inbokade grejer. Men innan Augusti är slut lär vi ha fått veta mer än det!

Närmast nu på söndag den 6:e avslöjas vilka 8 som deltar i "P4 Nästas" final. Följer ni ESCsveriges omtyckta kalender vet ni också att Vitryssland har sin nationella juniorfinal den 25:e. Dagen efter blir Melodifestivalens första artist klar.

Det är sådant som det redan annonserats om. Men i ESC- och Mellovärlden brukar det som alltid dyka upp något som det inte förvarnats om. Det kan dels handla om besked om när olika länder ska ha sina nationell finaler, dels kan det gälla vilka städer som är sugna på att få Melodifestivalen till sig. Eller - fan trott - Sverige hoppar på juniortåget!?

Störst intresse väcker förstås finalen av "P4 Nästa" den 26 augusti. Då får vi klart med första artisten till MF 2018. Det är ett program som endast sänds i Sveriges Radio P4. Direktsändningen från Linköpings Konsert och Kongress hårdbevakas naturligtvis av ESCsverige.

Ja, där har ni det vi har kunskap om i nuläget. Sedan kan som sagt mycket tillkomma med kort varsel. Som till exempel att Slovakien återvänder eller att San Marino drar sig ur och mycket annat. Ja, ja, är det fortfarande sommarmånad så är det...

Kommentarer