Ett slovakiskt kanske

Comeback? För första gången på länge säger inte tv-bolaget RTVS direkt nej till ESC. Mycket möjligt att de återvänder nästa år.

Precis som Turkiet har Slovakien inte varit med i Eurovision sedan 2012. Nu rapporterar Eurovoix.com följande "Slovakian broadcaster are unsure on whether they will return to the Eurovision Song Contest 2018."

Det betyder med andra ord att landets tv-bolag ännu inte har bestämt sig. Här finns faktiskt en skillnad jämfört med de senaste åren då RTVS tidigt sagt att ESC inte varit aktuellt på grund av ekonomiska skäl. Nu hörs det som att det inte finns något beslut i frågan ännu, det kan tala för att vi får se Slovakien i tävlingen igen.

Till saken hör att de brukar hålla sig borta från ESC under ganska långa perioder, en sådan lång paus varade mellan 1999-2008. Efter att ha återvänt 2009 och deltagit varje år fram till 2012 tog de slovakiska bidragen sig aldrig till final. Senaste finalplatsen är från 1998 men bästa placeringen är något äldre än så, en 18:e plats från år 1996.

Kommentarer