Turkisk comeback?

Tillbaka efter sex år? Allt ihärdigare rykten gör gällande att Turkiet tänker återvända till ESC.

Det började på allvar i somras när Sertab Erener på sitt instagram-konto hävade att Turkiet var att räkna med i ESC-sammanhang igen. Hon om någon borde veta, till dags dato landets enda vinnare 2003.

Några officiella kommentarer från det ansvariga tv-bolaget TRT har det dock inte varit tal om hittills. Så igår kväll hände det igen, en annan turkisk ESC-tävlande skrev på twitter "Eurovision? Yine yeni yeniden...". Vilket på svenska ungefär betyder, Eurovision igen och igen.

maNga kom tvåa i ESC 2010
Det var rockgruppen maNga som la upp denna något kryptiska tweet. De kom på andra plats i ESC i Oslo 2010 med We Could Be The Same. Deras twittrande har fått Eurovisionvärlden att ännu en gång spekulera i att den turkiska comebacken nu faktiskt kan komma att bli av. Men från TRT är det fortsatt tyst.

Turkiet var senast med i ESC i Baku 2012, därefter drog de sig ur missnöjda med att jurygrupperna återigen skulle få ett större inflytande över slutresultatet. De största framgångarna hade nämligen turkarna i tävlingen när det stora avgörandet låg på tv-tittarna.

Ska man dra några slutsatser av det senaste i utvecklingen, det vill säga maNgas twittrande, blir det just dem som tar landet tillbaka till tävlingen efter sex års frånvaro. Men vi är inte där än, återstår att se om det ligger något i det som såväl Sertab som maNga gett oss hintar om.

Kommentarer