Dags för förfest

Lördag kväll hålls den stora förfesten inför årets ESC. Måns Zelmerlöw är en av deltagarna i Eurovision In Concert.

Klockan 19:30 slås dörrarna upp till Melkweg i Amsterdam, 24 av 40 artister uppträder.

Enligt arrangören är det slutsålt vilket betyder omkring 1 500 i publiken. De senaste åren har evenemanget i Holland ansetts vara den mest betydelsefulla uppladdningen inför själva tävlandet i Eurovision Song Contest. Det är ren och skär promotion och reklam för de olika ländernas representanter. I år är den nordiska uppslutningen ganska god, förutom Måns kommer även norska Mørland & Debrah Scarlett.

ESCsverige har berättat om konserten vid ett flertal tillfällen, Måns klar för EIC är ett sådant exempel. I den artikeln påstås att Måns blir den första svenska representanten sedan Charlotte Perrelli 2008, men det har senare visat sig vara fel. Charlotte var visserligen på väg dit men avbokade för promotion i Vitryssland. Carola Häggkvist var där som gästartist för två år sedan men var då inte aktuell för Eurovisionen. Det betyder alltså att det ikväll blir debut för en aktuell svensk ESC-deltagare i Eurovision In Concert, EIC.


Måns på plats i Amsterdam (foto: @manszelmerlow)
Kvällens gästartister är Bobbysocks som för exakt 30 år sedan i Göteborg såg till att ge Norge dess allra första ESC-seger. På YouTube brukar det släppas videoupptagningar på artisternas framträdanden, vi länkar till dem så fort de finns tillgängliga.

Kommentarer