Är Sveriges 6:e på väg?

Sverige har inte legat ohotat i topp hos oddschecker.com sedan Loreen för tre år sedan. Är det något på gång tro?

ESCsverige har studerat bettingsajten under en månads tid och under hela tiden har Heroes med Måns Zelmerlöw legat etta.

Detta har för svensk del inte hänt sedan Loreens Euphoria 2012. Nu ska i ärlighetens namn sägas att oddshecker.com inte alltid varit rätt ute, så var det förra året då Armenien favoriserades och Österrike hölls tillbaka på en 9:e plats. Men med tanke på att det förstnämnda landet kom 4:a och det sistnämnda vann, var de inte helt borta.

I år antas det gå bra även för Italien, Estland, Australien, Finland och Slovenien. Dessa hör tillsammans med Sverige också till de främsta lågoddsarna. Klicka på bilden under för att få den förstorad (skärmdump tagen natten mot 18 april).


En säker finalist
Även om ställningen ovan ska tas med en viss nypa salt talar ändå mycket för att Sverige i varje fall har en finalplats klar i årets ESC - så långt får vi ju vara nöjda. Att ännu ingen har lyckats manövrera Måns från förstaplatsen kan tyda på ett resultat över förväntan med svenska ögon sett. Det ser med andra ord lovande ut! En eventuell seger 2015 skulle bli vår sjätte och rycka loss Sverige från Storbritannien, Frankrike och Luxemburg som alla vunnit fem gånger. Irland tronar överst med sina sju vinster.

Kommentarer