ESC har tagit över Globen

Sedan några dagar har SVT och EBU lagt beslag på Globen. Följ arbetet med att rigga scen, belysning, dekor och all teknik på M & M Production.

Ola Melzig för dagbok från alla förberedelser fram till själva tävlandet sätter igång. Något han gjort från många tidigare årgångar av ESC, den allra första han var involverad i var 2002 i Tallinn.

För många av de som nu jobbar på att få ljus, ljud och annan teknik på plats är detta med Eurovision inget nytt. En del fanns med i förarbetet i exakt samma arena för 16 år sedan.

Mycket ska hinnas med innan det kanske mest intressanta - bygget av scenen, den med djup och ljus som skapar rum och en vägg som man kan gå på. I år testar man LED på ett nytt och spektakulärt sätt, LED-väggen kommer att delas upp så det blir möjligt för artister, kör och dansare att röra sig inuti den.

Nu släpper inte ESC greppet om Globen förrän vi har en vinnare klar natten mot den 15 maj. Scenen och allt annat däromkring ska vara klart till den 2 maj då de första repetitionerna med deltagarna i semifinal 1 startar. Det återstår precis en månad till direktsändningen av första semin tisdagen den 10 maj.

Kommentarer