Portugal bojkottar

Totalt utlämnad från årets ESC är Portugal. Nya beskedet är att landets tv-bolag inte ens tänker visa något alls från Stockholm.

Att portugiserna inte skulle delta fick vi veta redan förra året men att inte ens sända något från tävlingen var nog en överraskning. Särskilt med tanke på att tv-bolaget RTP tidigare sagt att de har för avsikt att återvända nästa år.

RTP har gjort klart att man behöver en paus efter återkommande misslyckanden i ESC. Det kan komma att handla om en helt omgjord nationell uttagning och att man helt släpper den gamla invanda "Festival Da Cancao". Men varför betänketiden ska gå ut över att slopa all rapportering från händelserna i Globen har ESCsverige svårt att förstå.

Gamla Portugal som debuterade redan 1964 är det land som väntat längst av alla på seger. Mer än 50 år senare är det en 6:e plats från Eurovision i Oslo 1996 som hittills är landets bästa resultat. RTP har haft en del omtumlande år med dålig ekonomi vilket säkert kan förklara ett och annat. Jämför här gärna med Grekland med minst lika stora svårigheter på senare tid men som ändå aldrig valt att stå över ESC-deltagande!

Å andra sidan har säkert grekernas framgångar under 2000-talet lett fram till att de hela tiden stannat kvar i tävlingen. Segern för 11 år sedan och ständiga avancemang till finalerna har gjort tävlingen fortsatt populär. Något som Portugal helt har saknat. Ja, ni ser ju själva - det finns förklaringar på det mesta. Viktigast av allt - vi önskar Portugal tillbaka! Detta är vår favorit alla kategorier:


Kommentarer

  1. Jag undrar varför Portugal bojkottar när Eurovision är i Sverige?
    Samma hände i Malmö 2013 och om jag ej minns fel även i Stockholm 2000.

    // Ecir

    SvaraRadera
  2. Inget medvetet utan bara tillfälligheter :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar