Carola är tillbaka

Släpper nytt För första gången på länge ger Carola ut nyskrivet material på skiva. Til' the end  heter den nya poplåten som hon skrivit tillsammans med Jimmy Källqvist.

Sångerskan med sina tre vunna Melodifestivaler varav en ESC-seger brukar inte komma med så mycket ny musik längre. Det har på senare år mest varit tal om julskivor eller något åt det religiösa hållet.

Men nu börjar det som sagt röra på sig. Til' The End  heter den nya poplåten hon är aktuell med. Skriven lagom till hennes medverkan i SVT:s insmalingsgala "Tillsammans för världens barn" som sändes på fredagskvällenI Mello är Carolas tre segrar mest minnesvärda. Det började 1983 med Främling, fortsatte 1991 med Fångad Av En Stormvind och avslutades 2006 med Evighet. Alla innebar topp fem-placeringar i Eurovision, vinsten i Rom 1991 slår självfallet högst. 3:e platsen i München 1983 och 5:e platsen i Aten 2006 är även de placeringar som vi sätter betyget med beröm godkänt på!

Så får vi heller inte glömma att Carola varit med i Melodifestvalen ytterligare två gånger utan att vinna. 1990 kom hon tvåa med Mitt I Ett Äventyr och 2008 gjorde hon en duett ihop med Andreas Johnson. One Love kom inte längre än till Andra Chansen och slutade på 13:e plats totalt sett.

Nästa år har det alltså gått jämnt tio år sedan vi senast såg Carola i Mello-sammanhang.

Kommentarer