Dödförklarade ESC-vinnare

France Gall Den grekiska sajten oikotimes.com gjorde ett ödesdigert misstag under måndagen. De hävdade att 1965 års ESC-vinnare hade avlidit. En grov felaktighet visade det sig.

En artikel som vi misstänker skulle handla om att France Gall under måndagen fyllde 70 år tog en helt annan och makaber vändning. Artisten dödförklarades istället.
Misstaget upptäcktes ganska snabbt och artikeln raderades även om skadan redan är skedd som famgår av Googles sökmotor ovan. Eurovision-sajten oikotimes.com bad om ursäkt på twitter och passade på att berätta att de gett artikelförfattaren sparken.
Sanningen är att 70-årsjubilaren France Gall verkar vara hälsan själv, hon lever och mår efter omständigheterna bra. Hon är fransyska men det var för Luxemburgs räkning hon som 17-åring vann ESC i Neapel 1965 med låten Poupée de cire, poupée de son. Låten blev en världshit och räknas som en av tävlingens stora klassiker.

1987 fick France Gall ännu en hit som nådde många länders topplistor. Det var när hon hyllade jazzsångerskan Ella Fitzgerald i Ella elle l'a.

Kommentarer

  1. vad hemskt. Hon råkade bara fylla år lixom.

    /frederik

    SvaraRadera

Skicka en kommentar