Tredje namnet gillt

Frankrike Det har varit många bud om vad kommande nationella uttagning egentligen heter. Nu verkar det som vi fått ett slutgiltigt besked.

Först kom "Mission Eurovision", sedan "Eurovision Qui Portera Nos Couleurs" och nu "Destination Eurovision". Det sistnämnda är det som gäller.

Det var på en presskonferens som tv-bolaget France 2 höll på onsdagen som det framgick att uttagningen heter "Destination Eurovision" och ingenting annat. Förra veckan berättade ESCsverige att France 2 tar emot bidrag till den sista november och att valet av 2018 års ESC-bidrag görs någon gång i januari.

Pressinformationen innehöll förutom namnet även en del andra klargöranden. TV-personligheten Garou blir programledare för uttagningen där totalt omkring 15 bidrag ska delta. Finalen kommer att föregås av ett okänt antal deltävlingsliknande shower, om det blir under en och samma vecka eller mer utspritt är okänt. Några datum har inte angetts än.

Frankrike är som en av "de fem stora" alltid garanterad en plats i ESC:s final. Har haft viss framgång på senare tid, 12:e plats i år och 6:e plats i fjol.

Kommentarer